bertvendrik.nl Teksten

Naar het overzicht van teksten >>
Foto www.bertdeturck.nl

Over de auteur

Ik werk sinds ‘83 in de GGZ. Het is waardevol werk, ik loop er warm voor, voel me betrokken bij de cliënten en het vak van psycholoog vind ik boeiend.

Sinds 2002 jaar schrijf ik ook over dat wat er in mijn beleving toe doet in het leven, met name over mijn werkveld, maar ook over andere aspecten.

De GGZ heeft als maatschappelijke opdracht de waarde van zorg voor elkaar mee uit te voeren en mag aangesproken worden op haar doelmatigheid. Dit meerzijdige perspectief wordt goed verwoord door Hanna Arendt in haar pleidooi voor het nemen van verantwoordelijkheid voor de samenleving, amor mundi, liefde voor de wereld. Zij benadrukt het belang van ‘verruimd denken’, het relativeren van het eigen belang en perspectief. Het helpt me in de keuze van onderwerpen en in de inhoudelijke stellingname.

Een derde perspectief dat ik hanteer is dat de waarheid en waarde van de GGZ zich maar heel gedeeltelijk laten vangen in evidence based richtlijnen, vragenlijsten en tevredenheidsscores. Steeds weer wil ik aandacht geven aan de ervaringen en verhalen van cliënten en zorgverleners, wat zij vertellen. Terug naar de basis van het werkveld.

Reacties stel ik op prijs.

Met hartelijke groet,

Bert Vendrik
bertvendrik@gmail.com

Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog BIG en Registerpsycholoog Specialist NIP / Kind- en Jeugd. Ik werk sinds ’83 in de GGZ en heb sinds ’96 een eigen praktijk te Beuningen, Gld.

www.psychologenthujapark.nl

Naar het artikelen overzicht